Billede af Freja rundt sildebensbord i valnød

Overfladebehandling af dit spisebord – hvad kan det holde til

Det betyder overfladebehandling af dit bord 

Plankeborde udgør kernen i ethvert hjem, og deres skønhed og holdbarhed er afgørende for både daglig brug og særlige anledninger. En passende overfladebehandling er nøglen til at bevare disse borde i deres bedste stand. Hos os anbefaler vi en regelmæssig oliebehandling, der beskytter og fremhæver træets naturlige charme. Overfladebehandlingen gør at bordet bliver modtanddygtig over for snavs og pletter.

 

Bevar skønheden med oliebehandling

At pleje et plankebord kræver ikke kun omhu, men også den rette behandling. Oliebehandlingen er en enkel, men effektiv måde at sikre, at bordet forbliver smukt år efter år. Ved at påføre olie 2-3 gange årligt skaber man ikke blot en beskyttende barriere mod hverdagens udfordringer, men man intensiverer også træets naturlige skønhed. Se vores plejemidler her.

                Billede af vores plejeolie

 

Modstandsdygtighed mod hverdagens brug

Vores plankeborde er skabt til at håndtere dagligdagens belastninger. Med den rette overfladebehandling kan de modstå spild og slid, hvilket gør dem ideelle til brug i et aktivt hjemmemiljø. Disse borde er ikke kun funktionelle, de er også designet til at forblive smukke trods daglig brug. Så græd ikke over spildt mælk eller rødvin på dit plankebord – vi anbefaler dog at det bliver tørret op inden for 15 min. Så et plankebord er også dette rette valg til en børnefamilie med små børn. Vores borde holder til mere end du lige regner med.

Et møbel til livslang brug

Når du investerer i et plankebord, investerer du også i dets fremtid. Vores oliebehandlede borde er skabt til at være en arv, der kan videreføres gennem generationer. Den korrekte overfladebehandling hjælper med at bevare deres charme og holdbarhed i årtier, hvilket gør dem til det perfekte samlingspunkt for fremtidige øjeblikke og minder. I den daglige rengøring af bordet, bruges en hårdt opvredet karklud (uden nogen former for rengøringsmidler) til at fjerne skidt og støv. Ønsker du at benytte en sæbe, anbefaler vi at du køber den gennem os. Den er specielt lavet til træmøbler.

Billede af Freja – Sildebensbord i valnød close up


Sådan plejer du dit spisebord

 

Step 1
Bordpladen rengøres med en hård opvredet karklud (knub godt i bund), til at fjerne skidt og støv.
Efter rengøring er fedtaflejringer fjernet – lad bordet tørre i ca. 30 min.

Step 2
Påfør olien til hele bordets overflade med en svamp og lad den sidde i 8-10 min*
*Fordi olien hærder op, er det vigtigt, at den kun får lov at sidde i det angivne tidsrum

Step 3
Efter 8-10 minutter tørres bordpladen af. Har bordet “tørre pletter” når de 8-10 minutter er gået, betyder det, at bordet har trukket mere olie nogen steder end andre. Er dette tilfældet, påfører du olie igen, og lader den nu trække i 2-4 minutter.

Step 4
Når træet ikke længere fremstår med “tørre pletter”, er overfladen mættet og bordpladen aftørres med en helt tør bomuldsklud. Sørg for at bordpladen er aftørret og virker fingertør.

Step 5
Lad olien hærde i ca. 12 timer inden brug. Bordet kan med fordel behandles om aftenen, så det er klar til brug ved morgenmaden.

Brug for hjælp?

Skulle du have spørgsmål som ikke er besvaret, kan vi kontaktes under vores chat funktion eller via vores kontakt formular, som du finder her.

Indkøbskurv
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.