Plej og vedligehold dit spise- eller sofabord

Hvordan rengør og vedligeholder jeg mit bord i det daglige?

I den daglige rengøring af bordet, bruges en hårdt opvredet karklud (uden sæbe eller andre rengøringsmidler), til at fjerne skidt og støv..

Mit bord ser lidt træt ud

Hvis dit bord efter nogen tid, ser træt og trist ud, trænger det til at blive shinet op. Nedenfor kan du følge de 5 trin, hvorefter dit bord vil blive som da det blev leveret.

Alt hvad du skal bruge er plejeolie, en svamp, samt en bomuldsklud.

Step by step pleje og vedligeholdelse af plankebord

Når dit plankebord efter noget tid begynder at se træt og trist ud, trænger det til, at blive shinet op og vedligeholdt. Til det har du brug for tre ting; en plejeolie, en svamp og to bomuldsklude.

Vi anbefaler, at du behandler dit plankebord hver 3. måned og følger nedenstående 5 steps:

Step 1

Bordpladen rengøres med en hård opvredet karklud (knub godt i bund), til at fjerne skidt og støv.

Step 2

Efter rengøringen er fedtaflejringer fjernet. (Lad bordet tørre i ca. 30 min).

Step 3

Efter 8-10 minutter tørres bordpladen af. Har bordet “tørre pletter” når de 8-10 minutter er gået, betyder det, at bordet har trukket mere olie nogen steder end andre. Er dette tilfældet, påfører du olie igen, og lader den nu trække i 2-4 minutter.

*Fordi olien hærder op, er det vigtigt, at den kun får lov til at sidde i maks 15 minutter.

Step 4

Når træet ikke længere fremstår med “tørre pletter”, er overfladen mættet og bordpladen aftørres med en helt tør bomuldsklud. Sørg for at bordpladen er aftørret og virker fingertør.

 

Step 5

Lad olien hærde i ca. 12 timer inden brug. Bordet kan med fordel behandles om aftenen, så det er klar til brug ved morgenmaden.

 

Træ er et levende materiale

Hos Naturplank benytter vi udelukkende møbeltørret træ, som er tørret til en fugtighedsprocent på mellem 6-8%. Dette sikrer dig et plankebord af høj kvalitet og mindsker, hvor meget plankebordet arbejder og slår revner over tid. For borde fremstillet i massivt træ, er det dog vigtigt at påpege, at vi har med et levende materiale at gøre. Selv med en korrekt tørring og pleje vil planker af massivt træ blive påvirket af sine omgivelser. Træ vil optage og afgive fugt afhængigt af den omgivende temperatur og luftfugtighed.

Derfor anbefaler vi hos Naturplank, at I stiller bordet et sted, hvor både temperaturen og luftfugtigheden er relativ fast og ikke svinger. Dette vil i kombination med korrekt pleje og vedligeholdelse være med til at minimere risikoen for, at jeres bord arbejder.

Scroll til toppen

Følg med i Naturplank

Og bliv inspireret

Skriv dig op til vores nyhedsbrev og bliv løbende inspireret når vi sender ud. 

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.